Ascento zet extra in op publieke sector

HR-dienstverlener Ascento, samen met t-interim onderdeel van t-groep, werkt al meer dan 35 jaar samen met de publieke sector op alle niveaus: zowel met federale, regionale, lokale en semi-overheidsdiensten in gans België.
Om aan de groeiende vraag binnen de publieke sector tegemoet te komen, heeft Ascento een bijzonder expertenteam samengesteld: Ascento Public. Aan het hoofd staat Bart Mortier, Business Manager Public. Sinds september heeft ook Anja Neyt, Senior HR Consultant het team vervoegd.

Wendbaar personeelsbeleid in publieke sector

De publieke sector staat als werkgever, net als de private sector, voor heel wat uitdagingen: zich profileren als aantrekkelijke werkgever om talent aan te trekken, flexibel inspelen op beleidsbeslissingen, digitalisering, continue verandering, dienstverlening op maat, samenwerking met andere diensten, …. Deze uitdagingen zijn kansen en opportuniteiten om als individu, team en organisatie te groeien en zich verder te ontwikkelen.
Vanuit haar missie: HR Experts in Talent Mobility, streeft Ascento samen met haar klanten naar een positieve en duurzame inzetbaarheid van alle talent. Ascento vertrekt hiervoor vanuit een totaalbenadering. Het aantrekken, behouden, ontwikkelen en (her)oriënteren van talent lopen in elkaar over.
Ascento Public vertaalt de brede dienstverlening van Ascento naar de openbare sector toe, bouwt systematisch verder aan een netwerk, legt contacten en onderhandelt raamcontracten. Het team staat, vanuit een gedeelde visie en expertise, borg voor een deskundige, kwalitatieve ondersteuning van de regionale kantoren van Ascento in het organiseren en uitvoeren van opdrachten voor openbare besturen op alle niveaus.
“Ascento merkt een stijgende vraag naar ondersteuning en begeleiding in interne mobiliteit binnen de openbare sector. Organisaties willen weten op welke manier ze systemen van interne mobiliteit kunnen opzetten en hoe ze medewerkers kunnen stimuleren om hun loopbaan actiever in handen te nemen.”, aldus Bart Mortier, Business Manager Public.

Welkom Anja Neyt

anja-neyt
Ascento is zeer blij met de komst van Anja Neyt. Als Senior HR Consultant met focus op de publieke sector betekent Anja met haar uitgebreide kennis en ervaring in rekrutering en selectie, adviseur in veranderingstrajecten en talentmanagement o.a. bij Selor en de FOD Mobiliteit en Vervoer een grote meerwaarde voor het Ascento-team. Zij heeft heel wat ervaring met het matchen van competenties en talenten aan organisaties en functies. Daarnaast kent zij de noden en de structuur van de arbeidsmarkt en de overheid door en door.

“Ik wil in mijn nieuwe uitdaging bij Ascento graag meer inzetten op talentmanagement. Ik geloof net als Ascento sterk in het potentieel van mensen en organisaties. Binnen de publieke sector liggen nog heel wat mooie uitdagingen zoals medewerkers bewust maken van hun talenten en hen begeleiden bij het in handen nemen van hun loopbaan en toekomst. Ook om hen te helpen”, zegt een enthousiaste Anja.
“We heten Anja van harte welkom bij Ascento. Ze kan volop haar talenten inzetten in haar nieuwe functie en binnen Ascento verder groeien. Met haar kennis en ervaring zien we alvast een enorme aanwinst voor Ascento, de publieke sector en ook voor de vele talenten die ze zal gaan begeleiden.”, verkondigt een tevreden Geert Volders, directeur Ascento.
Meer info op: www.ascento.be/public

Over Anja Neyt, Senior HR Consultant Ascento Brussel

Afgestudeerd aan Thomas More Hogeschool in Antwerpen in Toegepaste Psychologieis Anja haar loopbaan gestart als Consultant in Recruitment & Selection bij Selor. Daarna is zij in 13 jaar bij Selor geëvolueerd naar Teamleader en Business Unit Manger HR Services, waar zij verantwoordelijk was voor de strategische klanten en deel uitmaakte van het directiecomité. In februari 2016 werd zij Talent and Recruitment Coordinator bijFOD Mobiliteit en Vervoer met als uitdaging de samenstelling en opstart van een nieuw rekruteringsteam. Sinds midden september 2016 heeft ze Ascento vervoegd als Senior HR Consultant met focus op talentmobiliteit binnen de openbare sector.

Over Bart Mortier, Business Manager Ascento Public

bart-mortier-4Bart Mortier startte zijn loopbaan binnen VDAB. Aanvankelijk nam hij een functie op als arbeidsconsulent. In 1995 maakte hij de overstap naar VDAB Consult, het selectiekantoor binnen VDAB, waar hij aan de slag ging als rekruterings- en selectieconsulent en later als productmanager rekrutering en selectie. In 2002 ging hij een nieuwe uitdaging aan bij Ascento als Business Unit Manager van het kantoor in Leuven. Hier gaf hij leiding aan 12 consultants en stond hij in voor zowel de inhoudelijke als de commerciële verbreding van het kantoor. Sinds september 2016 staat hij aan het hoofd van Ascento Public dat zich specifiek focust op het leveren van een gespecialiseerde dienstverlening inzake talent mobility aan klanten binnen de openbare sector over gans België.

Contactpersonen voor de pers:

Bart Mortier, Business Manager Ascento Public – Gsm: 0496 577 451 – E-mail: [email protected]nto.be
Geert Volders, Directeur Ascento – Gsm: 0477 47 70 80 – E-mail: [email protected]

Expert Outplacement – Ascento[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Share This