Ascento lanceert nieuwe editie de Talent Mobility Award voor meer bewustzijn rond noodzaak wendbaar werk

Ondernemingen kunnen vanaf nu inschrijven voor de prestigieuze award voor een duurzaam HR-beleid, die interne mobiliteit, coaching en zelfleiderschap aanmoedigt

Mechelen, 8 maart 2018 – HR-dienstverlener Ascento, onderdeel van t-groep, lanceert vandaag de ‘Talent  Mobility Award 2018’. Met de award helpt Ascento bedrijven om hun werknemers blijvend wendbaar in te zetten via een duurzaam HR-beleid. Grote organisaties en KMO’s kunnen hun kennis en cases indienen om elkaar te inspireren. Een onafhankelijke en vooraanstaande jury zal de dossiers beoordelen. De 6 meest inspirerende cases die inzetten op verandering, duurzaamheid en resultaat ontvangen een prijs ter waarde van 25000 €. De 2 hoofdwinnaars worden beloond met de Talent Mobility Award als hoofdprijs. Cases inzenden kan tot 30 juni 2018 via http://www.talentmobilityaward.be. Wie vragen heeft over de award kan terecht op 015 80 01 22 of [email protected].

Uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt vragen meer bewustzijn rond noodzaak voor meer wendbaar werk

1 op de 8 werknemers denkt binnen het jaar op te branden, volgens de resultaten van een bevraging in 2017 door de KU Leuven, de VUB, de UGent en de Brusselse Odisee-hogeschool. Ook haast 2 op de 5 medewerkers (34%) ervaart stress op het werk, volgens gegevens van de Vlaamse Overheid.

De cijfers liegen er niet om. Wendbaar werk is én blijft een belangrijke uitdaging de komende jaren. Denk aan de stijgende krapte op de arbeidsmarkt, de digitalisering, het ‘langer-werken’-motto, het belang van welzijn op het werk en de wet rond werkbaar en wendbaar werk,” zegt Geert Volders, Directeur bij Ascento.

De Talent Mobility Award: inspiratieplatform voor kennisdeling van duurzame HR-initiatieven

“Meer bewustzijn rond wendbaar werk is een noodzaak. We willen met de Talent Mobility Award een inspiratieplatform zijn. De cases zijn een bewijs dat als organisaties flexibel omgaan met werknemers, het alleen maar voordelen heeft. Werknemers vinden zekerheid in hun toekomst en de organisatie kan beter inspelen op de vraag van de markt. In de vorige editie stuurden 41 ondernemingen dossiers in die o.a. werk maakten van een werkgelegenheidsplan voor oudere werknemers, leiderschapsprogramma’s of innovatieve projecten rond jobrotatie. Zo zijn er ook tal van Belgische initiatieven rond work-life balance van werknemers, autonome teams, creatieve kennisdeling tussen jonge en oudere werknemers,” zegt Geert Volders, Directeur bij Ascento.

De Talent Mobility Award van Ascento heeft dus twee doelen: Uit de deelnemende Belgische bedrijven de twee meest wendbare organisaties selecteren. En uit de best practices voor andere bedrijven tips halen hoe ze hun organisatie kunnen klaarstomen voor een wendbare toekomst. Hoe pakken de bedrijven hun interne en externe mobiliteit aan? Hoe ontwikkelen ze competenties en leiderschap? Hoe gaan ze om met innovatie, technologie, herstructureringen?

 

Trends in HR-beleid voor meer wendbaarheid en als voorbeeld voor inschrijvingen editie 2018

Op de website www.talentmobilityaward.be is er een white paper van de KU Leuven beschikbaar om de goede praktijkvoorbeelden in de kijker te zetten en als voorbeeld te dienen voor inschrijvingen van de Talent Mobility Award 2018. Uit het onderzoek van KU Leuven blijkt dat talentmanagement met coaching, mentoring, carrièreplanning en carrièreontwikkeling op kop staat en continue communicatie trending is. Doordachte communicatie is nodig om daar een succes van te maken: top-down, bottom-up, verticaal, horizontaal en via alle mogelijke communicatiedragers.

Positieve en duurzame inzetbaarheid in elke organisatie van KMO tot grote onderneming tot multinational

 

Multinational Janssen Pharmaceutica won met zijn Talent Fit Center, een centrum voor loopbaanbegeleiding in eigen huis, de Talent Mobility Award. Een tweede Talent Mobility Award, ging naar het Aalterse Meat&More, omwille van zijn open communicatie, doorgroeimogelijkheden en jobrotatie.

“Ook in 2018 bekroont de Talent Mobility Award twee winnaars. Elke organisatie, ongeacht de omvang of sector, heeft immers baat bij een positieve en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Talentontwikkeling en mobiliteit in het HR-beleid centraal stellen, vormt de sleutel voor wendbare werknemers en competitieve organisaties, of het nu KMO’s, grote ondernemingen of multinationals zijn. Cruciaal in de huidige tijden van verandering,” zegt Bart Buysse, Directeur-generaal bij het VBO en jurylid van de Talent Mobility Award.

Pers, voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

ascento, Geert Volders, Directeur, T: +32 477 47 70 80, E: [email protected]
t-groep, Hans Smellinckx, Marketing & Business Development Manager, T: +32 478 88 36 87,
E: [email protected]

Over de ‘Talent Mobility Award’

Bij Ascento staat wendbaarheid centraal in een duurzaam HR-beleid. Voor Ascento is ‘Talent Mobility’ dé sleutel om werknemers te motiveren en gemotiveerd te houden. Met de Talent Mobility Award 2018 wil Ascento organisaties belonen die interne mobiliteit, coaching en zelfleiderschap aanmoedigen. De “Talent Mobility Award’ heeft twee doelen. Uit de deelnemende Belgische bedrijven de meest wendbare organisatie selecteren. En uit de best practices voor andere bedrijven tips halen hoe ze hun organisatie kunnen klaarstomen voor een wendbare toekomst.

Inschrijvingen en prijsuitreiking

 1. Inzending deelnemende case: Ondernemingen kunnen vanaf nu tot 30 juni 2018 hun case indienen op http://www.talentmobilityaward.be
 2. Selectie talent mobility nominees: In de zomerperiode beoordeelt de jury alle ingezonden cases. Ze selecteert eind augustus 6 nominees op basis van de selectiecriteria.
 3. Jurydag: Op 5 september 2018 verdedigen de zes nominees hun case
 voor de jury.
 4. Uitreiking talent mobility award: Op 25 oktober 2018 presenteren de 6 nominees hun case aan een exclusief publiek tijdens het Talent Mobility Award event. De juryleden maken dé 2 winnaars van de Talent Mobility Award bekend

Wie vragen heeft over de award kan terecht op 015 80 01 22 of [email protected].

Selectie

Organisaties die in aanmerking willen komen voor de ‘Talent Mobility Award’ moeten voldoen aan drie selectiecriteria: verandering, duurzaamheid en resultaat.

 • Verandering gaat over de vernieuwing tegenover de startsituatie, de vernieuwingsgraad en het proces dat tot verandering geleid heeft.
 • Duurzaamheid draait rond de positieve impact van de oplossing voor zowel de werknemer als de maatschappij.
 • Resultaat kijkt naar resultaten die behaald zijn op korte of langere termijn op commercieel en financieel vlak en hoe het resultaat het voortbestaan van de organisatie ondersteunt.

De onafhankelijke jury zal uit alle ingezonden cases op basis van bovenstaande selectiecriteria vijf genomineerden aanduiden. De genomineerden krijgen vervolgens de kans om hun case te verdedigen voor de jury, alvorens die de winnaar van de prestigieuze ‘Talent Mobility Award’ uitkiest.

Jury

De vooraanstaande jury bestaat uit verschillende onafhankelijke leden, die wendbaarheid van talenten cruciaal vinden binnen een organisatie:

In de jury zetelen ambassadrice Evi Van Acker (Client Succes Manager Energy Lab), Bart Buysse (Directeur-generaal bij het VBO), Paul Verschueren (Directeur Research & Economic Affairs bij Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Proximus ), Nele De Cuyper (Professor Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Jesse Segers (Rector SIOO in Nederland), Geert Volders (Directeur Ascento) en Tom Verhaegen (CEO t-groep).

Prijs

De 6 genomineerde ontvangen een prijs ter waarde van 25000 €.

 • een video-interview met een projectverantwoordelijke
 • presentatie van de case tijdens het Talent Mobility Award-event op 25 oktober aan een exclusief publiek
 • media-aandacht via de kanalen van Ascento en de partnermedia
 • de case op de website van Ascento: talentmobilityaward.be
 • de case in een whitepaper
 • het logo Talent Mobility Award Nomineevoor al de communicatie

De 2 winnaars ontvangen bovenop de beloning:

 • de prestigieuze Talent Mobility Award
 • de organisatie en overwinning in een aftermovie van de uitreiking
 • een roll up voor het bedrijf
 • het logo Talent Mobility Award Winner voor al de communicatie

Over Ascento

Ascento maakt deel uit van t-groep en is een gevestigde waarde binnen de top 5 van de HR-dienstverleners. Meer dan 80 vaste consultants werken vanuit 11 kantoren aan diverse HR-projecten. De Talent Mobility Experts van Ascento bieden professioneel en kwalitatief advies, tools en opleidingen op vlak van Rekrutering & Selectie, Talent Management, Leadership, Outplacement en HR-Interimmanagement.

Ascento: http://www.ascento.be

Over t-groep

t-groep heeft meer dan 30 jaar ervaring in human resources. Dankzij die ervaring en brede expertise heeft t-groep de ambitie een waardevolle partner te zijn voor haar klanten. Door de integratie van verschillende activiteiten binnen één groep is de dienstverlening efficiënt en met 150 kantoren en meer dan 700 experten in België, Nederland en Polen staat een persoonlijke aanpak centraal. Op de Belgische markt is t-groep, met hoofdzetel in Mechelen, gekend met de brands t-interim, t-heater, t-office, t-zorg, t-dienstencheques, IPMT en Ascento. In Nederland en Polen is t-groep actief via de merken Luba, E&A en SWA.

t-groep: http://www.t-groep.be