Colloquium 21 april 2016 Leuven
Talent Mobility binnen de publieke sector: realiteit of mythe?
In samenwerking met t-groep, Ascento en t-interim

Met dit tweede colloquium zetten we onze zoektocht naar het beste evenwicht tussen flexibiliteit en zekerheid verder. In de overheidssector en -diensten is deze vraag meer aan de orde dan in de privésector, waar men zich gemakkelijker laat verleiden door de flexibiliteit van de arbeidsovereenkomsten …

Het colloquium gaat in de eerste plaats over de inzetbaarheid van de werknemers (veelgebruikte term in de jaren 90), wat vandaag weer in de mode is, maar vooral meer dan ooit inspeelt op een reële behoefte van zowel de werkgevers als de werknemers. Over het algemeen zou het een kwestie zijn van flexibele medewerkers te ‘maken’, met flexibel in de zin van talenten en niet multidimensionaal op het vlak van competenties.

Professor Nele De Cuyper en Kristien Philippaers van KU Leuven geven een woordje uitleg over de inzetbaarheid van de werknemers vanuit academisch en wetenschappelijk oogpunt. Kurt Van Raemdonck, directeur stafdienst P&O van de FOD Financiën, belicht de praktijk en de bijgaande uitdagingen. Stéphanie De Wulf, Head of Recruitment van de Vlaamse Overheid, vertelt ons haar geheimen inzake interne mobiliteit en ‘best practices’. Tot slot schakelen we nog een versnelling hoger met de delicate kwestie van de integratie van tijdelijke krachten, want ook daar hebben we nog heel wat te leren. Saskia De Beucker, afdelingshoofd personeelsbeleid van de stad Leuven licht ons dit in geuren en kleuren toe. Bart Mortier, Senior Expert Public Ascento, aan de basis van het aangeboden programma, leidt het thema in aan de hand van zijn eigen onderzoek en bevindingen.

Category:
  Colloquium
this post was shared 0 times
 000
About

 benspy

  (60 articles)