In onze vorige conferenties zagen we hoe sterk de digitalisering de werking van onze overheidsadministraties en onze manier van werken binnen deze administraties heeft veranderd.

De beroepen veranderen.

Brengt dit op termijn de werkgelegenheid in gevaar?

De manieren van werken veranderen. We kunnen hier vandaag en morgen steeds meer voor kiezen, waar en wanneer we dat willen. Denk aan telewerken en flexibele werkuren/werkplaatsen. Maar dit betekent ook dat we steeds meer op elk moment bereikbaar moeten zijn.

Deze soepelheid en flexibiliteit houden ongetwijfeld grote voordelen in voor ons gezinsleven. Maar ook risico’s … Werk en privé lopen door elkaar, doordat de werkuren niet meer duidelijk afgebakend zijn. Welke mogelijkheden of rechten zijn er om zich toch af te sluiten?

Het werk zorgt zelf voor een andere organisatie, een andere invulling. Er worden nieuwe regels opgesteld, waarbij extra aandacht uitgaat naar de definiëring van duidelijke doelstellingen. De evaluatie gebeurt namelijk veel meer op basis van de resultaten dan op basis van de aanwezigheid of activiteiten op kantoor. Ook de opmeting van de werklast zal centraal staan. De relatie verantwoordelijke-ondergeschikte moet evolueren.

Managers en medewerkers moeten samen deze nieuwe werkwijzen op punt zetten. Ook dat is essentieel.

Welke rol kan er in dit alles weggelegd zijn voor de sociale partners en de sociale dialoog met het oog op de juiste omkadering en het beheer van deze transformatie, zodat iedereen er baat bij heeft?

 

 

De presentaties vindt u in de rubriek Infotheek van onze website.

Category:
  Colloquium
this post was shared 0 times
 000
About

 benspy

  (60 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.