«Het digitale tijdperk: impact op organisatiemodel én werkvloer  »

De digitalisering van de dienstverlening en van de werking van de openbare sector is een feit. Maar wat zijn de gevolgen op organisatiemodellen én op de werkvloer?

De conferentie, georganiseerd door HR Public, Ascento en t-interim raakt alle kernpunten in de digitalisering van werk aan, zowel op het niveau van de organisatie, het management en het beheer van competenties. Theoretisch en wetenschappelijk gekaderd, en geïllustreerd door recente ervaringen in de publieke sector op lokaal, federaal en zelfs Europees niveau.

INHOUD & SPREKERS

De dag wordt ingeleid en begeleid door Professor Geert Van Hootegem, doctor in de  sociale wetenschappen aan de KU Leuven, oprichter van Flanders Synergy en medestichter van “Prepared Mind”. Voor zijn wetenschappelijk werk werd hij gelauwerd met de Francqui-prijs. We blijven niet hangen in de abstracte reflectie, maar hij neemt ons mee in de realiteit van organisatorische veranderingen en hun gevolgen voor de werknemers.

Aan de hand van 3 praktijkcases schetst Goele Haest, personeelsdirecteur bij Stad Antwerpen een beeld van hoe medewerkers elke dag aan de slag gaan in een innovatieve context en van de stedelijke ambities op het vlak van Smart City.

Op federaal niveau, deelt Véronique Lagrange, Diensthoofd Organisatiebeheer bij FOD Mobiliteit haar ervaringen in de omschakeling naar het nieuwe werken: open offices, resultaatgericht management, flexibele werkuren,  telewerken, … Wat heeft ze geleerd uit een bij aanvang geïdealiseerde aanpak.

 

Digitalisering van werk gaat niet zonder de transformatie van jobs en vaardigheden.

Ann Van Nooten, Strategisch accountmanager VDAB, Strategisch accountmanager van de VDAB belicht dit belangrijke onderwerp dat gevolgen heeft voor alle aspecten van HRM: werving, opleiding, loopbaan, …

Tot slot beschrijft Gerli Jõgi, Head of HR van de Tax and Customs Board van Estland, het ‘digitale eco-systeem’ van openbare diensten in Estland en illustreert zij meerdere concrete toepassingen binnen haar dienst.

Kortom, een leerrijke dag, vol voorbeelden en ervaringen. Met veel ruimte voor interactiviteit (vragen en antwoorden).

 

De presentaties vindt u in de rubriek Infotheek van onze website.

Category:
  Colloquium
this post was shared 0 times
 000
About

 benspy

  (60 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.