Dossier van de maand.

HR Day 28 Novembre 2013
HR Day 28 November 2013
“Managementpraktijk anders bekeken: ontdekken, dromen, bedenken en handelen”

SPW, Fédération Wallonie Bruxelles en Randstad slaagden er in om 70 mensen te verzamelen in Namen, op ons laatste evement van 2013, in een schitterend georchestreerde organisatie.

Reeds van in het begin werd het hoofdthema “management praktijken anders bekeken” op een positieve en participatieve manier in de verf gezet. Samen met het publiek testten we de appreciatieve aanpak, die in de positieve psychologie furore maakt.

Deelnemers en sprekers gingen samen op ‘ontdekking’. Samen deelden we onze succesverhalen op het gebied van management en ontdekten we de kracht die de publieke sector verbindt.

Een volgende stap deed ons samen ‘verlangen’: we mochten ‘dromen’ van de ideale leider – zijn/haar rol en competenties – voor onze organisatie.

Vervolgens verlieten we de ‘droom’ en begonnen we de manager van morgen  te ‘bedenken’. De organisatoren van de HR day deelden met ons de visie dat elk zijn eigen zin geeft aan werken en wat dat dan betekent in een dynamiek van verandering. De transformationele leider slaagt er in de basis te verbinden met de top door middel van charisma, inspiratie, responsabilisering en het zich aanpassen aan elk individu.

Geïnspireerd door deze appreciatieve aanpak, ‘tekenden’ we samen de nieuwe manager en schetsten we welke belangrijke thema’s deze leider zullen drijven.

Uiteraard hebben al deze reflecties (hoe positief en participatief ook) weinig zin als ze zich niet in een concreet actieplan vertalen. Dit laatste was niet mogelijk tijdens de HR Day omdat we  hier toch met grote verschillen op de werkvloer en in de organisaties te maken hebben.

Conclusie van de HR Day : de verschillende werkgroepen en het panel zorgden voor een energieboost en gaven heel wat inspiratie. De overheidsmanager van morgen moet een gemeenschappelijk engagement uitdragen en stimuleren. In essentie gaat het over communiceren en het talent te hebben om boodschappen in alle richtingen over te brengen, zowel over kleine taken als over grote visies.

Deze manager laat mensen groeien door kritisch denken aan te moedigen en door geen beslissingen in hun plaats te nemen. Hij/zij slaagt er in om alle krachten en talenten te detecteren en deze te versterken.

Eén vraag bleef open : komen deze nieuwe competenties boven op de competenties die we vandaag al nodig hebben of in de plaats van ?
Rest ons nog om de sprekers van harte te bedanken voor hun bijdrage :

• Alle presentaties zijn te vinden op www.hrpublic.be

• Bibliografie in verband met het onderwerp, voorgesteld door het studiecentrum van het OFO

Myriam Poilvache, director Randstad Public Sector
Fabienne De Mortier, adjunct directeur generaal, personeelsdirectie  FWB
Anne-France Herbillon, Consultant bij Galilei, a Randstad company
Joëlle Demiddeleer, verantwoordelijk voor de strategische cel van het Secretariaat Generaal van FWB
Eric Grava, directeur generaal van de Cité de l’Espoir
Daphné Hirschfeld et Pierre Moreels, HR partners bij Randstad
Emmanuelle Rappe, directeur bij de directie  HR van SPW

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

alsook aan ons panel van experten,
Jean-Marie Gelckens, AWIPH
Sophie Bertholet, COO bij Randstad
Julien Compère, administrateur generaal van CHU de Liège
Claude Delbeuck, secretaris generaal van SPW
Frédéric Delcor, secretaris generaal van FWB

De presentaties vindt u in de rubriek Infotheek van onze website.
Bibliografie in verband met het onderwerp, voorgesteld door het studiecentrum van het OFO

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Category:
  Dossier
this post was shared 0 times
 000
About

 benspy

  (60 articles)